Werkwijze

Estate Tuinen

Een tuin is persoonlijk en daarom altijd uniek. Of het nu gaat om een conceptuele visie voor een bestaande buitenruimte, of een nieuw ontwerp helemaal uitgewerkt tot technische uitvoeringsplannen. Wij vertalen uw wensen op een creatieve en inspirerende manier naar een verrassend design.

01 Gesprek

Wat ambieert u? Veel groen, een mediterrane sfeer, een sportieve, strakke tuin? Het kan allemaal. Tijdens ons eerst gesprek maken we uitgebreid kennis. Daarvoor komen we graag langs op locatie, zodat we direct een goede feel krijgen met de omgeving. We luisteren naar uw ideeën, waar u inspiratie uit haalt voor uw visie en nemen enkele belangrijke vragen met u door. We informeren u grondig over de aanpak en hoe de werkwijze verloopt tijdens een project, zodat u precies weet waar u aan toe bent.

02 Voorstel op maat

Om u een plan te presenteren dat zo goed mogelijk bij uw wensen en situatie past, ontvangt u van ons na het gesprek een voorstel op maat. De prijs wordt bepaald door het gewenste programma en de omvang van de opdracht. We werken niet met standaardprijzen, omdat ESTATE volledig maatwerk levert. U ontvangt van ons een gedetailleerde kostenraming of offerte.

03 Het ontwerpproces

In deze fase gaan we uitgebreid aan de slag met het design. We nemen hier graag de tijd voor, om tot een optimaal resultaat te komen. In al onze ontwerpen maken we de verbinding met de aangrenzende omgeving en zorgen we voor een directe aansluiting op uw levensstijl. Uw wensen vormen steeds het uitgangspunt. Indien gewenst, ontvangt u  3D-impressies van de ontwerpen, zodat u direct een gevoel kan krijgen bij de sfeer en uitstraling.

04 Kwaliteit in iedere fase

ESTATE tuinen staat voor kwaliteit. We vinden het dan ook zeer belangrijk om een integrale aanpak na te streven bij iedere opdracht. Door uitvoerende partijen al vroeg in het ontwerpproces te betrekken, is de afstemming optimaal. Indien gewenst doen wij ook een beroep op ons eigen netwerk bekwame hoveniers, aannemers en installateurs. Op die manier bundelen we onze kwaliteiten en zetten we met vertrouwen in op het optimale resultaat.

05 Begeleiding

Bij de realisatie van het ontwerp is het mogelijk om de begeleiding door ons te laten doen. We inspecteren en adviseren ter plaatse over de voortgang van het project. Zo heeft u als opdrachtgever één aanspreekpunt en houden wij voor u het overzicht.

06 Aanplanten

Aanplantwerkzaamheden kunnen complex zijn. Afhankelijk daarvan is het aan te bevelen om de positie-indeling van het plantmateriaal door ons te laten uitvoeren of te begeleiden. De posities van het plantmateriaal zijn vaak beeldbepalend en bedacht met een visie. Doordat wij de posities zelf kunnen bepalen garanderen we de beoogde sfeer en het karakter van uw ontwerp.

07 Opvolging

Na oplevering van de tuin stopt het wat ons betreft niet. Wij kijken verder en helpen u ook met onderhoudadvies of een jaarlijkse opvolging van uw buitenruimte. Zo garanderen wij een nog duurzamere samenwerking, die ervoor zorgt dat uw buitenruimte zich ontwikkelt zoals bedoeld.